Verkeershinder 59ste jaarmarktfeesten en 7de kinderrommelmarkt

Tijdens het komende weekend van 9 tot en met 11 september vinden de jaarmarktfeesten plaats in het centrum van Broechem. Hierdoor zijn heel wat straten (tijdelijk) verkeersvrij en geldt er op bepaalde plaatsen ook een parkeerverbod. Hou hier dus rekening mee!

Vanaf donderdag 7 september is er een parkeerverbod op de parking achter ‘De Fakkel’, het podium zal geplaatst worden door de gemeente. Vanaf zaterdagochtend 8 september is er op de volledige parking een parkeerverbod voor het klaarzetten van de festiviteiten kinderrommelmarkt.

Zaterdag vinden hier vanaf 13 uur een kinderrommelmarkt en een optreden van De Kreunaers Tribute plaats, het parkinggedeelte is dan afgesloten vanaf 9 uur. De parking zal deels terug vrij zijn na 20 uur. Op zondag is het er ook Retrokoers en openluchtfuif;

Op zondag 10 september is het jaarmarkt, er geldt dan een parkeerverbod in de Pertendonckstraat, Gemeenteplein en de Gustaaf Peetersstraat. De markt start vanaf de Broddestraat in de Pertendonckstraat en eindigt in de Gustaaf Peetersstraat ter hoogte van de Emblemseweg/Mollentstraat.

Hierdoor zullen de straten volledig afgesloten zijn tussen 6 en 16 uur. Ook een gedeelte van de parking van het gemeentehuis zal gedeeltelijk afgesloten zijn voor een springkasteel.

Het Streep, de Oelegemsesteenweg, Pater Domstraat en de parking achter de Fakkel zijn afgesloten vanaf 6 tot 17 uur voor de Knoeselkoers.
De organisatoren van de jaarmarkt en de Knoeselkoers raden aan om te parkeren in de speciaal voorziene parking in de Mollentstraat, Steenweg op’t Fort en op de parking van de AD Delhaize.

Het verkeer moet omrijden via de Bistweg en/of de Emblemseweg.