PERSBERICHT: Jaarmarkt geannuleerd, optredens en kinderrommelmarkt gaan door met registratie vooraf

BROECHEM – De vrijwilligers van het Broechemse Jaarmarktcomité zullen de 57ste jaarmarkt van Broechem dit jaar annuleren door de huidige corona-crisis. De optredens op zaterdag 12 september en de 5de kinderrommelmarkt zullen wel doorgaan in een mini-versie. Zo zullen Gene Thomas, de KetnetBand, Lindsay en The Creecks optreden.

“Voor onze optredens en kinderrommelmarkt konden we met de evenementen-matrix en door minimale aanpassingen meteen een groene code krijgen,” zegt Tom De Noël van het jaarmarktcomité. “Voor de jaarmarkt zelf hadden tijdig al een stop gezet op het aantal kramen om zo enkelrichting te kunnen garanderen, maar zelfs met kleine aanpassingen op een grote afstand en in het centrum van Broechem is dit met de vele kleine zij-wegen niet haalbaar.”

“We hadden er in juni nog een goed zicht op en hoopten dat er meer duidelijkheid ging komen in de sector van feestmarkten en een eventuele versoepeling, maar het is nog allemaal vrij onduidelijk. De voorbereidingen lopen al volop,” zegt Tom. “We hebben ondertussen ons gefocust op de optredens op zaterdag en de kinderrommelmarkt. Hiervoor zullen we meer dan 200 stoelen en tafels neerzetten om zo toch te kunnen genieten op een groot terras van alle optredens. Er zal een zone komen waar men verplicht een mondmasker moet dragen en dus kan en mag rechtstaan.”

Inkom blijft gratis, registratie verplicht
“Omdat we wel een soort van registratie moeten inschakelen voor dit soort evenementen gaan we werken met een soort van ticketverkoop. De inkom blijft gratis, maar vanaf 6 jaar betaal je 6 euro. In ruil krijg je meteen 3 drankbonnen in de plaats, goedkoper dan ter plekke te betalen voor een drankje, dus je doet meteen een voordeel.”

Alle info en tickets op www.jaarmarktbroechem.be.

Kinderen baas op 5de Broechemse kinderrommelmarkt

BROECHEM – Het Broechemse jaarmarktcomité zat niet stil tijdens de semi-lockdown. Achter de schermen werd er druk gewerkt aan een knallende affiche voor de 57ste jaarmarkt en 5de kinderrommelmarkt in september. De eerste avondmarkt moet de organisatie helaas een jaar opschuiven naar 12 mei 2021.

“We hebben nog een poging gedaan om de avondmarkt van mei naar juli te verplaatsen, maar helaas mag van de overheid ook dit initatief nog niet plaatsvinden,” zegt Tom De Noël van het jaarmarktcomité. “Het had een leuke extra geweest en er was blijkbaar nood aan in de gemeente, want de reacties waren enorm op de bekendmaking hiervan.”

Maar de organisatie focust zich nu op het najaar: de kinderrommelmarkt, jaarmarkt en optredens. “We zijn voor deze editie in oktober vorig jaar meteen al in actie geschoten en hebben zo enkele topartiesten op de kop kunnen tikken. Dankzij de massale steun van onze sponsors hebben we ons artiestenbudget ook kunnen optrekken voor een feesteditie van ons 5-jarig bestaan van de kinderrommelmarkt,” zegt Tom.

“We zijn toen begonnen met een vijftigtal kramen met kinderen die hun speelgoed verkochten en lokale muziek. Jaar na jaar hadden we meer budget en konden er bekendere artiesten de revue passeren.”

Liefde voor muziek en lokaal talent
Zaterdagnamiddag 12 september opent de Broechemse band The Creecks. Zij brengen bekende en minder bekende country & folk nummers van vroeger en nu. Nadien mag zangeres Lindsay zorgen voor sfeervolle muziek. “Als de kinderrommelmarkt op zijn einde is, zorgen we voor een groot feest met de KetnetBand, zij bestaan trouwens dit jaar 20 jaar,” vertelt Tom. “Tijdens een optreden geven er telkens drie van de leden het beste van zichzelf op het podium. Wie van deze 6 komt er naar Broechem? Dat is nog een groot geheim! Wat ze wel meebrengen is dé band van Ketnet!”

“Als afsluiter van zaterdag mag Gene Thomas zijn hits brengen van onder meer ‘Liefde voor Muziek’.

“Op zondag 13 september organiseren we dan onze 57ste editie van de jaarmarkt. Voor zowel zaterdag als zondag volgen we uiteraard de nodige corona-maatregelen zodat alles volgens de veiligheidsvoorschriften verloopt,” garandeert het jaarmarktcomité.

Alle praktische info op www.jaarmarktbroechem.be

Gene Thomas komt naar de Jaarmarktfeesten in Broechem

Liefde voor muziek in Broechem!

In deze gure tijden van corona en virussen vonden we het een gepast moment om onze eerste artiest bekend te maken voor onze optredens tijdens de 5de kinderrommelmarkt. We hopen hiermee toch een lichtpuntje te brengen en iedereen te laten uitkijken naar het optreden van deze Liefde voor Muziek-zanger!

Hij scheerde in de jaren 90 hoge toppen met het danceduo X-Session. Nummers als Say Yeah en On And On worden op feestjes nog altijd luidkeels meegezongen. Sinds 2003 focust Gene zich volledig op zijn solocarrière en schrijft hij zijn eigen Nederlandstalige songs. Zijn debuutsingle Voor Haar, geschreven voor zijn vrouw Kristel Verbeke van K3, stond weken op nummer 1. Ondertussen bracht Gene 4 albums uit.

In 2020 neemt hij deel aan “Liefde voor Muziek” op VTM. Regi lanceerde alvast als teaser zijn cover van ‘Kom wat dichterbij’ van Gene Thomas. Ook #LIKEME coverde hem vorig jaar al met ‘Voor Haar’

Inschrijvingen 5de kinderrommelmarkt lopen als een sneltrein

Voor het 5de jaar op rij zal het Broechemse jaarmarktcomité, na het succes van vorig jaren, op zaterdag 12 september 2020 van 13u00 tot 15u30 een échte kinderrommelmarkt organiseren voor en door kinderen.

Verwacht je ook dit jaar weer aan het beste van het beste van de Vlaamse Showbizz. Er staat dit jaar ‘liefde voor muziek’, een band met tv-sterren voor kids en een lokale band op het programma. Meer info volgt later.

Kinderen uit Groot-Ranst krijgen 1 blok van 2,5 meter gratis. Een extra blok kost slechts 1 euro.

Speelgoed naar goed doel
“Ook dit jaar mag je weer vrijblijvend het speelgoed achterlaten voor Wereld Delen. Deze Broechemse organisatie zal de spullen goed kunnen gebruiken om kinderen uit kansarme gezinnen te helpen in onze omgeving.”

1ste avondmarkt te Broechem

Veel marktkramers vroegen naar een avondeditie van onze succesvolle jaarmarkt. We mogen het nu van de daken schreeuwen en de Jaarmarkt krijgt er een zusje en traditie bij: Avondmarkt Broechem, de dag voor Hemelvaart.

Op woensdag 20 mei 2020 van 16 tot 22 uur toveren we het gemeenteplein aan de kerk en een stukje Lostraat om tot een gezellige avond met een verscheidenheid aan kraampjes.

Inschrijven voor een standplaats kan hier. De plaatsen zijn beperkt.