Contact

Contacteer de juiste organisatie:

Wil je meewerken achter de schermen? ikdoemee@jaarmarktbroechem.be

Wil jij met je bedrijf of zaak ons evenement sponsoren? mail ons via deze pagina.

Wil jij een standplaats met je vereniging/zaak/kraam? Vraag dit hier aan. (geen mail of telefoon a.u.b. hierover)


Jaarmarktcomité Broechem vzw - info@jaarmarktbroechem.be
Organisatie van: kinderrommelmarkt - optredens - jaarmarkt

Een stukje geschiedenis:
De jaarmarkt is ontstaan in 1963, dat weten we omdat we een affiche terugvinden van de 12de editie in 1975. Toen waren er op zaterdag grote volksspelen, een groot bal van Eddy Smets en op maandag vond er de jaarmarkt plaats in de 'kom van het dorp'.
2013 - 50ste editie:
De jaarmarkt werd overgenomen door Luc Cautreels, Hilde Goris; Het werd tijd om de markt nieuw leven in te blazen. Er waren amper 10 kramen.

 

 


2014 - 51ste editie
Tom De Noël vervoegt de bende, hij vond ook dat het dorp wel wat meer pit kon gebruiken en zocht actief mee naar kramen op markten. 36 kramen vonden de weg naar Broechem.


2015 - 52ste editie
De markt verhuisde dat jaar van maandag naar zondag. De bekendheid werd groter en meer dan 80 kramen kwamen naar Broechem om hun koopwaar te verkopen. Vanuit de kermiskramers werd de vraag gesteld om op zaterdag ook iets te doen. De eerste affiches werden verdeeld ter promotie.


2016 - 53ste editie
Marktkramers komen van over heel Vlaanderen. Meer dan 130 kramen zakken af naar het kleine gezellige Broechem.  De markt duurt tot 14 uur. Voor de eerste keer organiseren we de Kinderrommelmarkt op zaterdag met een optreden van Eddy Smets en Letty Lanka, daarna een kinderdisco. Ook de Boerenmarkt werd éénmalig mee tijdens de jaarmarkt georganiseerd.

In de Lindenboom werd er op vrijdagavond een proloog gereden op rollen.

Lien Melotte komt zich moeien met het maken van het drukwerk, maar ook met het plaatsen van de kramen. Het comité bestaat uit 3 leden.


2017 - 54ste editie
De tweede editie van de kinderrommelmarkt op zaterdag. Eddy Smets en de kinderdisco slaan weer aan. Als afsluiter is er een optreden van Coverclash en Bacon & Beans treden op in de Lindenboom. Een faute party op vrijdagavond werd toegevoegd.

Meer dan 140 standhouders vinden de weg naar de markt. Goed voor een markt van aan de Mollentstraat tot aan de Broddestraat.

Vanaf dit jaar is het officieel Jaarmarktcomité Broechem vzw.


2018 - 55ste editie
Tijd voor een echte feesteditie. Bart Kaëll, Salim Seghers, Sam Gooris, Yune en Kids on the Dancefloor mogen de kermis zaterdag openen tijdens de 3de editie van de kinderrommelmarkt. De plekken voor de jaarmarkt lopen als een trein en ook dit jaar is de markt weer volledig volzet.

Promoborden langs de weg, extra banners op evenementen en meer dan 6500 flyers worden verdeeld.

 

 


2019 - 56ste editie
Een promoteam gaat de hele zomer op pad om promo te maken. Een tv-spot op MENT-TV is een feit en een radiospot op de lokale radiozender Radio Zuidrand.

De gitaristen van de KSA mogen de middag openen tijdens de kinderrommelmarkt. MENT-gezicht Eveline Cannoot danst tussen de regendruppels door en Wim Soutaer danst in de zon. Swoop zorgde voor een zomerse afsluiter.

Op de jaarmarkt was het over de koppen lopen. Een succesvolle editie.


2020 - geen editie
wegens het coronavirus kwam er geen editie


2021 - 57ste editie
De uitgestelde corona-editie. Broechemse Ilse melis opent de middag, zangers Lindsay zorgt voor de Vlaamse noten en voor de kinderen op de 5de editie van de Kinderrommelmarkt kwam de KetnetBand. Gene Thomas mocht met een knal afsluiten.

Ook de jaarmarkt op zondag was weer een zonnige editie.

 

 

 2022 - 58ste editie
De winnaar van Radio 2 Zomerhit, Margriet Hermans en ridder van 'the mask singer' op 1 podium! Jawel ook Loredana met 2 Fabiola zorgden voor een dik feest op ons plein.

Reginald en de bosbeesten waren een feest voor de kinderen en Johan Veugeleers bracht op zijn accordion de beste hits voor jong en oud.

 

 


2023 - 59ste editie
Al reeds de 7de editie. Met dit jaar een Lierse band, De Kreuners.