Verkeershinder tijdens 56ste jaarmarktfeesten in Broechem

omleiding-336x270Tijdens het komende weekend van 6 tot en met 9 september vinden er de 56ste editie van de jaarmarktfeesten plaats in het centrum van Broechem.

Hierdoor zijn heel wat straten (tijdelijk) verkeersvrij en geldt er op bepaalde plaatsen ook een parkeerverbod. Hou hier dus rekening mee!

Woensdagavond 4 september zal de kermis zich nestelen op het Gemeenteplein (achter kerk) en een stuk in de Lostraat. Vanaf donderdagochtend 5 september is er een parkeerverbod op de parking achter ‘De Fakkel’. Zaterdag 7 september vinden hier vanaf 13 uur een kinderrommelmarkt en diverse optredens plaats, het parkinggedeelte is die dag dan afgesloten vanaf 8 uur ’s morgens voor de opbouw tot 19 uur.

Op zondag 8 september is het jaarmarkt, er geldt dan een parkeerverbod in de Pertendonckstraat, Gemeenteplein en de Gustaaf Peetersstraat. De markt start vanaf de Broddestraat in de Pertendonckstraat en eindigt in de Gustaaf Peetersstraat ter hoogte van de Emblemseweg/Mollentstraat.

Hierdoor zullen de straten volledig afgesloten zijn tussen 6 en 15 uur. Het Streep, Lostraat, de Oelegemsesteenweg, Pater Domstraat, Kapelstraat en de parking achter de Fakkel zijn afgesloten vanaf 6 tot 17 uur voor de Knoeselkoers.

De organisatoren van de jaarmarkt en de Knoeselkoers raden aan om te parkeren in de speciaal voorziene parking in de Mollentstraat, Steenweg op’t Fort en op de parking van de AD Delhaize. Meer parkeerinfo.

Het verkeer moet omrijden via de Bistweg en/of de Emblemseweg.

Hieronder kan u alvast een interactief kaartje met meer info vinden.

Aanvraag persaccredaties

BERICHT AAN DE PERS: Om alles vlot te laten verlopen tijdens onze jaarmarktfeesten kan u vanaf nu een persaccreditatie aanvragen via deze link. We maken graag tijd om u te woord te staan op zaterdag 7 september tijdens de kinderrommelmarkt of zondag 8 september tijdens onze 56ste jaarmarkt.

Extra plaatsen kinderrommelmarkt

De 4de editie van onze kinderrommelmarkt loopt als een sneltrein. We bleven maar vragen krijgen om in te schrijven. Heel wat kinderen waren teleurgesteld. Maar: in overleg met de politie en het gemeentebestuur kregen we de toelating om voor het gemeentehuis het plein extra in te palmen met blokken voor onze kinderrommelmarkt.

Ook onze wachtlijst werd aangeschreven. Dus: wil je op zaterdag 7 september van 13 tot 15u30 nog deelnemen? Dan is NU inschrijven de boodschap via deze link.

Nadat de 56ste jaarmarkt op zondag 8 september volledig volzet is gegaan met 150 standhouders afgelopen week, kunnen we nu ook meedelen dat onze 4de editie van de kinderrommelmarkt volledig is ingenomen.

Je kan je enkel nog inschrijven op de wachtlijst.

Standplaatsen Jaarmarkt volledig volzet

Onze jaarmarkt voor 2019 is ondertussen volledig volzet. Het is dus enkel nog mogelijk om in te schrijven op de wachtlijst. Bij annulatie van een kraam krijg je van ons een bericht. Of je kan de dag zelf op risico komen. Dan betaal je 25 euro standplaats.

Mocht je nog vragen hebben, aarzel niet ons te contacteren via onze contactpagina.

Laatste blokken kinderrommelmarkt en jaarmarkt

Onze 4de kinderrommelmarkt is bijna volledig volzet, met 100 blokken zijn we dit jaar er in geslaagd om een record te verbreken. Kinderen uit Groot-Ranst krijgen 1 blok van 2,5 meter gratis. Er mag enkel speelgoed verkocht worden. Een succesformule zo blijkt ook dit jaar. Ouders kunnen achteraf met de centjes de kinderen trakteren op een ijsje of een ritje maken op de kermis.

Grootste jaarmarkt ooit
Ook de plekken op de 56ste jaarmarkt zijn nagenoeg helemaal volzet. Voor 15 augustus betaal je slechts 10 euro i.p.v. 20 euro per standplaats. Nog nooit kwamen er zoveel kramen naar Broechem. Met bijna 150 kramen is de jaarmarkt een voltreffer in het begin van het schooljaar.

 

Promoteam in actie op het podium

Ons promoteam is volop op tournee langs heel wat evenementen in de regio.  Wim Soutaer stond afgelopen weekend op te treden in Sint-Katelijne-Waver en Kontich. “elkens vroeg de sympathieke zanger de promogirls mee op het podium.

De zanger kijkt alvast uit naar het optreden in Broechem. Ook dan zal hij wellicht kiezen voor enkele lokale danseressen.

Bekijk de filmpjes: