Kinderen baas op 5de Broechemse kinderrommelmarkt

BROECHEM – Het Broechemse jaarmarktcomité zat niet stil tijdens de semi-lockdown. Achter de schermen werd er druk gewerkt aan een knallende affiche voor de 57ste jaarmarkt en 5de kinderrommelmarkt in september. De eerste avondmarkt moet de organisatie helaas een jaar opschuiven naar 12 mei 2021.

“We hebben nog een poging gedaan om de avondmarkt van mei naar juli te verplaatsen, maar helaas mag van de overheid ook dit initatief nog niet plaatsvinden,” zegt Tom De Noël van het jaarmarktcomité. “Het had een leuke extra geweest en er was blijkbaar nood aan in de gemeente, want de reacties waren enorm op de bekendmaking hiervan.”

Maar de organisatie focust zich nu op het najaar: de kinderrommelmarkt, jaarmarkt en optredens. “We zijn voor deze editie in oktober vorig jaar meteen al in actie geschoten en hebben zo enkele topartiesten op de kop kunnen tikken. Dankzij de massale steun van onze sponsors hebben we ons artiestenbudget ook kunnen optrekken voor een feesteditie van ons 5-jarig bestaan van de kinderrommelmarkt,” zegt Tom.

“We zijn toen begonnen met een vijftigtal kramen met kinderen die hun speelgoed verkochten en lokale muziek. Jaar na jaar hadden we meer budget en konden er bekendere artiesten de revue passeren.”

Liefde voor muziek en lokaal talent
Zaterdagnamiddag 12 september opent de Broechemse band The Creecks. Zij brengen bekende en minder bekende country & folk nummers van vroeger en nu. Nadien mag zangeres Lindsay zorgen voor sfeervolle muziek. “Als de kinderrommelmarkt op zijn einde is, zorgen we voor een groot feest met de KetnetBand, zij bestaan trouwens dit jaar 20 jaar,” vertelt Tom. “Tijdens een optreden geven er telkens drie van de leden het beste van zichzelf op het podium. Wie van deze 6 komt er naar Broechem? Dat is nog een groot geheim! Wat ze wel meebrengen is dé band van Ketnet!”

“Als afsluiter van zaterdag mag Gene Thomas zijn hits brengen van onder meer ‘Liefde voor Muziek’.

“Op zondag 13 september organiseren we dan onze 57ste editie van de jaarmarkt. Voor zowel zaterdag als zondag volgen we uiteraard de nodige corona-maatregelen zodat alles volgens de veiligheidsvoorschriften verloopt,” garandeert het jaarmarktcomité.

Alle praktische info op www.jaarmarktbroechem.be